KW_MJ_coverSuomalaisenglantilainen laulajatar Kristiina Wheeler on viettänyt jo tovin hiljaiseloa ja valmistellut kaikessa rauhassa seuraavaa albumiaan. Matkan varrella laulajatar on kokenut henkistä kasvua niin omiensa kuin lähipiirinsä kokemusten kautta, karistanut harteiltaan sinne kuulumattomia elementtejä ja kehittynyt biisintekijänä ja muusikkona.

Alkuvuodesta Dubaihin muuttanut Kristiina on keskittynyt paljon siihen kuka hän on nyt, mistä hän haluaa laulaa ja mitä kerrottavaa hänellä on ihmisille. Kristiina on ollut monessa mukana ja tiestä artistiuteen on pitänyt maksaa omat veronsa, mutta nyt on aika rauhoittua ja keskittyä täysin tulevaan levyyn.

Tulevana perjantaina julkaistava koskettava kappale ”Mitä jää” on syntynyt Kristiinan omakohtaisesta kokemuksesta ja se on kirjoitettu yhdessä tekijätiimi Erik Nyholmin ja Ellen T:n kanssa.

Mitä Jää’ perustuu tositapahtumiin, kun mulle rakkaalla ihmisellä pelättiin olevan vakava sairaus. En ikinä unohda kuinka vahvasti siinä hetkessä tuntui se fiilis, että mitä jos menetän tän ihmisen. Sellasta tunnetta ei ollut ollut aikasemmin ja se pisti niin hiljaseksi ja shokkiin, että siitä syntyi tämä biisi. Silloin tajusin omakohtaisesti miten pienestä kaikki on kiinni. Että pitäis muistaa aina elää tässä hetkessä ja olla murehtimatta tulevaa tai mennyttä. Olla tässä ja nyt, ja rakastaa. Koska lopulta isossa mittakaavassa millään muulla ei oo väliä kuin sillä, että se toinen on siinä ja saa rakastaa ja olla rakastettu”, Kristiina kertoo. Kappale sai ensiesityksensä viime viikolla Hartwall Arenalla pidetyssä Elämä lapselle konsertissa.

Kristiina Wheeler tuli tunnetuksi laulajana elokuvassa Tyttö sinä olet tähti soineella singlellä ”You’ll Be Gone” sekä keväällä 2008 julkaistulla singlellä ”Sunny Day”. Chisun tuottama esikoisalbumi ”Hitchin to Helsinki” ilmestyi marraskuussa 2008. Wheeler on sanoittanut kappaleita myös muille artisteille, kuten Anna Abreulle.

Wheeler julkaisi ensimmäisen suomenkielisen singlensä ”Kiitos kun muistit” lokakuussa 2010 ja se oli samalla Napapiirin sankarit -elokuvan tunnuskappale. Wheeler julkaisi toisen albuminsa suomen kielellä helmikuussa 2012 nimeltä “Sirpaleista koottu“, jolta julkaistiin singlet “Kiitos kun muistit”, “Ihanaa“, “Sininen sydän” ja “Ensimmäinen nainen“. Viimeiset singlejulkaisut Kristiinalta ovat olleet kappaleet “Muukalainen” ja “Rikki“.